Kozmična medicina

Kozmogram pokaže vzroke telesne krize
Kozmična medicina
 
Slika 1 Astrologinja Ana Malenica

»Ko ne spoštuje zakonov Vesolja, človeka načenjajo razne bolezni. Planeti, ki določajo naš kozmogram, kažejo tudi naše naravno stanje ob rojstvu. Ko jih vključimo v zdravljenje, lahko dobimo bolj celostno rešitev. Položaj natalne Lune nam denimo pove, kje je človek najbolj ranljiv, in pokaže na vse tisto na prvi pogled iracionalno, kar se skriva za karmičnimi lekcijami. Tako dobimo vpogled, kateri so najtrdovratnejši strahovi, ki jih prenašamo iz ene inkarnacije v drugo, dokler jih v celoti ne razgradimo. Ko se to zgodi, se na energijski ravni že sproži zdravljenje,« piše v svoji novi knjigi Resnica astrologinja Ana Malenica.

Njena predanost astrologiji se je začela pred pol stoletja. Skozi nenehno izpopolnjevanje znanja in tisoče kozmogramov, ki jih je izračunala in analizirala v tem času, je razvila sposobnost globokega vpogleda v čustveno-telesne, partnerske, poslovne in globalne krize. Skozi resnični zgodbi dveh oseb v knjigi Resnica, ki sta naleteli na telesno krizo, kot Ana Malenica imenuje bolezen, skozi katero sta se prebijali z roba smrti do ponovne vzpostavitve zdravja, avtorica razgrinja temeljne vzroke bolezni s širšega zornega kota. Glavni namen te knjige, kot pravi sama, je spet vrniti človeka v stanje, ko doume svojo celost in razvije zavedanje, kaj vse je potrebno storiti, da izgubljene delčke sebe, ko nastopi neka življenjska kriza, spet sestavi skupaj. Z Ano Malenico se je pogovarjala Taja Vetrovec.

S kakšno telesno krizo ste se soočili?
Leta 2012 se je moje srce nenadoma ustavilo. Pogreznila sem se v komo, ki je trajala pet dni. To onostransko izkušnjo sem opisala v knjigi Duša na razpotju. Leta 2014 sem ponovno doživela miokardni infarkt, nekaj dni kasneje pa še možgansko kap. Posledice kapi so bile izguba govora in spomina ter prizadetost desne strani telesa. Moč, ki mi jo je dajala ljubezen do mojih otrok in posebna vez do prijatelja, ki so mu v tistem času diagnosticirali pljučnega raka, so mi dali voljo in moč, da sem si z vztrajnostjo, vajami in pravo prehrano povrnila govor, obnovila spomin in telesno stabilnost. Pred posebnim izzivom pa sem se znašla potem v zvezi z boleznijo mojega prijatelja. Čutila sem, da moram iz največjih globin mojega astrološkega znanja in čudovite dediščine, ki mi jo je predal moj učitelj veliki astrolog Mile Dupor s Korčule, povezati niti svojega in prijateljevega življenja, tako da ga pravilno usmerim ven iz njegove telesne krize. Iz natančnega in dolgoletnega proučevanja njegovega kozmograma sem sestavila podroben petletni program zdravljenja.

Kako?
Po štirih letih, odkar sem ga začela spremljati na njegovi poti ozdravitve, se drži v dobrem stanju, medtem ko se za nekatere druge z enako diagnozo, ki so bili vključeni v isto kemoterapijsko skupino, žal ni tako dobro izšlo. Ta izkušnja in moje dolgoletno proučevanje kozmičnih zakonitosti v tisočih kozmogramih, ki sem jih videla pri svoji astrološki praksi, je spet dokazala, da je vsak človek enkraten čudež Vesolja z enkratno bazno energijsko substanco. Edino specifične energije, ki podpirajo to bazno substanco človeka, ki jo prejme ob svojem rojstvu, lahko naredijo premik v njegovem psihofizičnem stanju, ko pride do telesne krize. Pri tem je pomembno, da ugotovimo primarni vzrok nastale krize.

Kako pomaga astrološki kozmogram pri ugotavljanju tega vzroka?
Vzroki se v teku življenja prepletejo. Osnova je lahko karmični razlog. S karmično astrologijo je možno ugotoviti, kaj se je v preteklosti dogajalo s človekom in kakšen karmični dolg je prinesel s seboj v to življenje. V tem smislu so tudi odločilna tista dejanja, ki jih mora vsak sam opraviti za čiščenje poškodovanega čustvenega telesa. To se nanaša predvsem na opuščanje krivd, zamer in strahov. Ko delam za najvišje dobro klienta, se mi iz čiste zavesti v obliki močnih pozitivnih občutkov pokažejo potrditve pravilnih izbir za vsak posamezen primer. Tako sem dobila tudi pri diagnozi, ki jo je dobil moj prijatelj, močno zagotovilo, da njegov rak ne bo vzrok njegove smrti, če bo sledil naravnim načelom in očistil svoje energijske blokade, ki si jih je nabral v življenju. Verjela sem, da se bo ob pravilnem zdravljenju, ki ga lahko sestavim s pomočjo poglobljene analize njegovega kozmograma, izognil napredovanju bolezni.

Kako naj bi se to zgodilo?
Karmična astrologija ima na voljo več izhodišč, na podlagi katerih razlaga karmo. Lahko uporabljamo retrogradne planete ali Lunine vozle in aspekte. To metodo lahko dopolnimo še z izračuni sončnih mrkov pred rojstvom. Zelo pomemben je položaj natalne Lune. Ljudje so na splošno še nezaupljivi do tega duhovnega zdravljenja. Pogosto šele takrat, ko jim smrt resnično trka na vrata, dojamejo pomen celostnega pristopa do svoje telesne krize, nekateri pa tudi tega ne. Namesto da bi izstopili iz tega stanja z novo zavestjo o sebi in nadaljevali tuzemsko bivanje, se predajo enostranskim odločitvam, ki jim običajno ne prinesejo odrešitve. Tudi moj prijatelj je bil nezaupljiv, zato sem morala zelo previdno in postopoma vnašati v njegovo odločitev o zdravljenju s kemoterapijo še zdravljenja na drugih ravneh. Naši glavni zdravitelji so vedno ljudje, živali in rastline, ki nas podpirajo s tistimi frekvencami, ki jih naše fizično, čustveno, mentalno in duhovno telo takrat potrebujejo.

Kako ste jih našli v tem primeru?
Večkratne poglobljene analize astrološke karte so pokazale, da bo šel moj prijatelj uspešno čez faze kemoterapije in vsega, kar mu bo medicina ponudila, če se bo držal še priporočil, ki sem jih razbrala po tej poti. Pomembni interakciji v zvezi s tem sta bili tudi energiji Sonca in Lune. To sta nebesni svetili, ki v celoti vplivata na človekovo zdravje. Vse stare civilizacije so njuna gibanja upoštevale pri načrtovanju spočetja otroka, življenju človeka, pri sajenju in pri načrtovanju vseh dogodkov v človekovem življenju kot neločljivem delu narave. Za zdravljenje telesnih kriz so zelo pomembni vplivi luninih men, sončnih mrkov in položajev Marsa ali Urana. Marsikatera kirurška operacija se lahko slabo izteče ravno zaradi slabih aspektov Marsa.

Kako je potekal ta del zdravljenja, ki ga je pokazal kozmogram?
Najprej s pravilnim dihanjem in meditacijo na kozmično kodo. Naša kozmična koda je povezana z našim rojstnim datumom in vsemi planeti, ki so bili na svojih mestih na datum in uro našega rojstva. Vsak od njih nam je »vdihnil« svojo vibracijo in nam s tem omogočil, da smo ves čas povezani z Vesoljem. S preciznim analiziranjem vseh astroloških vplivov sestavim kozmično kodo za vsakega posameznika. Z usmerjanjem pozornosti na to kodo se lahko povežemo s pravimi vibracijami in spet ustvarimo red v svojem mikrokozmosu. Tako lahko uravnovesimo telesno težo, krvni tlak ali jezne odzive na ravnanje ljudi, ki nas vznemirjajo. Lahko nam pomaga pri reševanju finančnih težav ali iskanju nove priložnosti. V tem primeru, ko je telesna kriza prizadela pljuča, je bilo potrebno priklicati iz spomina celice, ki hranijo kopijo takih pljuč, kot so bila pred telesno krizo.

 
Kaj je bil še pomemben korak in kako je potekalo okrevanje?
Hkrati z dihalnimi vajami in meditacijo na kozmično kodo je moj prijatelj tudi začel uživati ekološko in lokalno hrano, bogato z beljakovinami, tudi živalskega izvora, zelenjavo in sadje, bogato z vitaminom C, vinski kamen, cimet z limono in medom, zdravilno gobo čago in prah mumie, kasneje pa še zdravilno zel. Vesolje me je podpiralo in mi dajalo potrditve o vsem, čeprav se je moj prijatelj še vedno držal tudi »racionalne« poti s citostatiki. Zavedam se, da je medicina do današnjega dne prehodila dolgo pot spoznavanja ustroja človeka. Ko gre za fizično telo, skorajda ni več ugank. Vendar pa ohranjanje človekovega življenja ni samo znanost, ampak tudi umetnost. Ravno ta umetnost se izkaže kot čudež ozdravitve, ko človek pristopi k bolezni tudi s perspektive duše. Duša pa potrebuje tudi bolj subtilne pristope, ki se lahko prepoznajo skozi oči astrologije.

Kako se to vidi skozi oči astrologije?
Ko opazujemo energijsko telo skozi planetarno analogijo, ugotovimo, da vsaka čakra ustreza nekemu planetu iz našega osončja. Iz rojstne karte lahko ugotovimo neravnovesje v določenem organu. Vsak energijski center in organi v njegovem območju so povezani z določeno kozmično frekvenco. Z metafizičnega gledišča ga je možno uravnati z različnimi vibracijskimi pristopi: zvokom, barvami, rastlinami, minerali ali naravnimi pojavi. Energijski center z najnižjo frekvenco, ki povezuje človeka z Zemljo, ustreza naravi Marsa. Energijski center, ki ima najvišjo frekvenco in je povezan s Saturnom, ima nalogo, da človeka poveže z Vesoljem. Ljudska medicina je staranje človeka enačila s telesno krizo nekega organa in je trdila, da se telo začne starati ali zboli, ko človekove korenine izgubijo »sok«. Ta sok je človekova življenjska energija. Znotraj vsake čakre ta energija kroži na določen način in je specifična tudi za vsakega človeka. Vodena je z vplivom planetov. Sodeluje v vseh procesih človekove fiziologije ter oblikuje objektivne reakcije, ki jih z njo ustvarja. To je osebna resnica vsakega posameznika. Vsak mora nekako najti svojo pot do nje. To je možno, če se naučimo pozorno prisluhniti svojemu fizičnemu telesu in svojim mislim. V konkretnem primeru je zaradi nerazrešenih družinskih odnosov iz preteklosti prišlo do porušenega ravnotežja v območju pljuč. Če smo pozorni na drobna opozorila, ki nam jih pošilja telo, ko pride do prvih motenj, lahko preprečimo, da se neka kriza razširi iz območja čustev in mentala na fizično telo.

Kaj pa zdravilna rastlina?
Eter je živa energija v telesu, ki je shranjena v nadledvični žlezi. Mehanizem teh žlez je esenca življenja in je povezana z biološko uro v človekovem telesu. Biološka ura se podreja ritmu letnih časov in regulira porabo žive energije v človeku. Rastlina, ki sem jo nameravala najti, naj bi aktivirala svoje zdravilne učinke regeneracije v letu 2014, ko je Sonce vstopilo v nov ciklus kroženja. Izračunala sem celo, da bom magično rastlino našla 20. julija v sanjah, pokazala pa mi jo bo moja pokojna mama, ki je bila za življenja zeliščarica.

Kako ste prišli do tega datuma?
Z astrološko analizo, intuicijo in sanjami. Za vse ozdravitve so pomembne pravilne vibracije. Pri tem je pomembno, kako se posamezni vplivi med seboj povezujejo, ne glede na to, ali gre za vpliv planeta, človeka, živali, rastline, hrane ali česarkoli, kar se vklaplja v naš energijski sistem. Našla sem divizmo ali lučnik, pravo zdravilno zel za ta primer. Tomografsko slikanje decembra je pokazalo, da raka ni več.

Kako lahko delujemo, da bomo uspešno premagovali telesne krize in kako lahko astrologija dopolni sodobno medicino?
Vsak je sam kreator svojega življenja. Odgovore najdemo, ko obrnemo oči v svojo notranjost, ko se zavemo, da smo del velikega neskončnega okoli nas. Zavedanje, da s tem, kar počnemo, vplivamo nase in drug na drugega, čeprav se dostikrat tega ne zavedamo, nam daje posebno nalogo in moč, da poskrbimo za svoje lastno zadovoljstvo in srečo. Samo kot zadovoljni in srečni ljudje smo lahko zdravi in lahko dobro vplivamo tudi na svoje okolje. Obstaja dolg seznam bolezni, za katere medicina trdi, da so neozdravljive in priznava, da je pri njih nemočna. V takih primerih lahko pogledamo na bolezen s širše kozmične perspektive, ki jo ponuja astrologija. To niso komercialni dnevni horoskopi, temveč resnična, prava znanstvena astrologija, za katero stoji kozmični red! Prava vzpostavitev tega reda v posameznem človeku lahko ustvari srečo in blagostanje. Še bolje je seveda, da poskuša ta red ustvariti, še preden ga doleti hujša telesna kriza.
Taja Vetrovec

 

Slika 2 Nova knjiga Ane Malenice je na voljo na Misteriji.si ali 051/307 777.
 
 
VIBRACIJSKO ZDRAVLJENJE
Sedem ključnih komponent vibracijskega zdravljenja, ki jih priporoča astrologinja Ana Malenica:
* Z molitvijo zaupati svojo bolečino pomembnemu pokojnemu predniku, s katerim si bil zelo povezan za časa življenja, in ga prositi, da te prek angela varuha varuje in spodbuja v tvojih naporih, da premagaš telesno krizo.
* Delo na odpuščanju zamer, ki so del nerazčiščenega karmičnega dolga iz preteklih življenj, in opuščanje drugih čustvenih strupov, kot sta jeza in krivda, tudi tistih, ki so se naselili v naše telo v tem življenju.
* Izvajati dihalne vaje in ozavestiti pravilno dihanje.
* Sproščanje, meditacija in vizualizacija kozmične kode, da oboleli organ pripravimo do tega, da iz genskega spomina sam prikliče zdrave celice.
* Najti za vsak konkreten primer pravo rastlino ali prehransko dopolnilo, s katerim dosežemo, da se proces širjenja rakastih celic ustavi.
* Poiskati magično rastlino, zdravilno zelišče, ki bo aktiviralo zdrave celice obolelega organa, da delujejo bolje in tako lahko nadomestijo celice, ki so že mrtve ter tudi tiste, ki se še lahko uničijo v kemoterapiji (če se sočasno opravlja tudi ta). To zelišče bi moralo zrasti v kraju, s katerim ima človek kompatibilno vibracijo.
* Poskrbeti, da se v telo vnaša zadostna količina beljakovin – tudi proteinov živalskega porekla, ki so najpomembnejše spojine v živih celicah in so nosilke življenja.
* Priskrbeti, da se v telo prinaša zadostna količina antioksidantov iz sadja in zelenjave, ki je zrasla v okolju, kjer človek prebiva.