Valovi ravnovesja - glasbena zgoščenka

Cena: 12,00 €
 
Album Valovi ravnovesja, v katerem sta ustvarjalne moči združila zvočna terapevtka Irena Zupančič in klaviaturist Rok Lopatič, je nevsakdanji zvočni projekt, saj se na njem prepletata zvok starodavnih glasbil in ambientalno-eksperimentalna elektronska glasba.
Vstopite v zvočne frekvence sedmih valov, da vas skozi vašo osebno vibracijo popeljejo v zdravje, vitalnost in življenjsko moč. Doživite spontanost, urejenost in stabilnost; naj vas sedmero valov podpre, da sprostite vse, kar je že doseglo svoj namen, ter povabite v svoj ritem življenja zavedanje, mir in celovitost ravnovesja.
 
Založba: LP glasbena produkcija
Produkcija: Rok Lopatič
Trajanje albuma: 40:35
Izvajalci: Irena Zupančič: gongi, kristalne in himalajske posode, šamanski in oceanski boben, dežna palica, zvončki, ropotuljice; Rok Lopatič: klavir, sintetizatorji; gostujoči glasbenik: Dejan Lapanja, kitara
 
Glasbenika izhajata iz povsem različnih zvokovnih svetov, zato sta se odločila projekt poimenovati »Valovi ravnovesja«. Na ambientalnem in hkrati transcendentalnem albumu z zvokom ustvarjata zvočne pokrajine s pomočjo čistih in primarnih zvokov gongov, kristalnih in himalajskih posod, šamanskega in oceanskega bobna, dežne palice, zvončkov, ropotuljic, ki privabljajo poslušalčevo pozornost in spodbujajo njegova najintimnejša občutja, vse skupaj pa dopolnjujeta z zvoki klavirja in sintetizatorjev.

Poslušalce nagovarjata prek sedmih delov (skladb) in ga skozi zaokroženo celoto vodita k nenehnemu izpolnjevanju lastne zavesti v stanja spontanosti, urejenosti in stabilnosti; nagovarjata ga k poslušanju samega sebe. Glasba je raznolika: od preprostega minimalizma do abstraktnih zvočnih spektrov. Polja zvoka, ki ga ustvarjata tako s starodavnimi glasbili kot z novejšimi glasbenimi inovacijami, bo poslušalec ob vsakem poslušanju odkrival na novo. Preplet instrumentov in slikanje z zvokom daje albumu mističen občutek.

Irena Zupančič je delovna terapevtka in socialna delavka, ki pri svojem strokovnem delu uporablja zvok in glasbo kot del celostnega terapevtskega procesa. Z gongom se je prvič srečala v času študija. Blagodejni učinki gongovih vibracij (gong je najbolj resonančno glasbilo!) in zanimanje za glasbeno terapijo so jo ob dodatnih izobraževanjih spodbudili k eksperimentiranju z več gongi hkrati in dodajanju novih glasbil, kot so kristalne in himalajske posode, bobni, zdravilne glasbene vilice idr.

K sodelovanju za svoj prvi glasbeni album je povabila klaviaturista in glasbenega producenta Roka Lopatiča, bolj znanega po svojem delovanju v skupini LeeLooJamais, sicer pa vsestranskega glasbenega in gledališkega ustvarjalca in v zadnjih letih aktivnega člana glasbenega kolektiva Laibach. Kot gost na plošči sodeluje tudi kitarist Dejan Lapanja.

IZDELEK VAM LAHKO POŠLJEMO TUDI PO POŠTI
Sporočite vaše ime priimek, ulico, kraj in poštno številko
ter vašo telefonsko številko na info@munay.si ali pošljite
sms na 041/677 089.

Željeni izdelek prejmete v roku 3 dni.
Plačate po povzetju skupaj s stroški poštnine 4 eur.