ZDRAVO SRCE - kaj lahko sami storimo ?

ZDRAVO SRCE
srečanje z dr. Danilom Kosijem Dayalpurijem
sreda, 20. februarja ob 17.30Foto Bojan Radin PhotoGraphy
 
Na srečanju z dr.  dr. Danilom Kosijem Dayalpurijem  v sredo, 20. februarja ob 17.30  bo tekla beseda  o tem, kako skrbeti zase na naravne načine, da se izognemo številnim boleznim sodobnega časa. Še posebej se bomo posvetili srčno žilnim boleznim. Predstavljenih bo nekaj preprostih načinov in vaj za vzdrževanje dobrega psihofizičnega počutja in zdravja. Spodbudil nas bo k načinom, kako ustvarimo svoj življenjski slog, ki bo podpiral naše zdravje, kot k temu spodbuja tudi njegova knjiga Priporočnik za življenje.
 
Srečanje bo v klubskih prostorih revije Misteriji v Ljubljani na Zadobrovški cesti 88, Ljubljana-Zadobrova. Prijavite se s prijavnico v Munay učilnici na spletni strani www.munay.si, pišite na info@munay.si ali sporočite svojo udeležbo s SMS sporočilom na 041/677 089.

Vstopnina: 5 €.
 
»Prečiščeno telo, čista prana in čiste misli so glavni gradniki zdravja srca in ožilja,« pravi dr. Danilo Kosi Dayalpuri, doktor geografije, po poklicu pa učitelj joge, predavatelj in avtor knjige Priporočnik za življenje.

Kaj lahko človek sam naredi za preprečevanje teh bolezni?
Največ lahko naredimo z vsakodnevno skrbjo zase! Za dvig kakovosti življenja je potrebno redno delo na vseh ravneh. V nasprotnem primeru smo že kar zgodaj v življenju podvrženi naravnemu procesu entropije. Za vsakega človeka velja posebna specifika glede na njegov psihofizični ustroj, kako lahko najbolje vzdržuje svoje ravnovesje. Joga, kot tudi druga tradicionalna znanja o človeku, gledajo na življenje celostno. Kdor lahko tako vidi in obravnava sebe, lahko vzdržuje svoje življenje v stanju optimalnega reda na vseh ravneh. Red in samodisciplina sta temeljna kamna za ustvarjanje zdravja na vseh ravneh: fizični, čustveni, mentalni, duhovni in družbeni. To so priporočila, ki jih predajam naprej in jih vsebuje tudi Priporočnik za življenje. Je sistematično urejen vodnik, skozi katerega spoznavamo posamezne ravni samega sebe in postopoma napredujemo z dvigom zavesti do te mere, da lahko sami ustvarjamo svoje zdravje in srečo.

Intervju z dr. Kosijem si lahko v celoti preberete tukaj.
 
   
Ime in Priimek:
Elektronski naslov:
Telefon:
Opombe: