Pomoč negativnih ionov


Pomoč negativnih ionov

Odkar uporabljam ionizator Ionex, mi ni treba več jemati zdravil proti alergijam, tudi kihanja ni več … Odkar ga imamo v vrtcu, so otroci manj prehlajeni … Uporabljam ga v kuhinji, odlično odpravi vonjave … Odkar ga imam v sobi, se je moj krvni tlak normaliziral … Tako poročajo ljudje, ki redno uporabljajo ta ionizator.

Negativni ioni so majhni, električno negativno nabiti delci, ki pozitivno vplivajo na zdravje in počutje ljudi. Negativne ione največkrat najdemo v naravi. Ob slapovih, na morju, ob vodnih izvirih … Ob nenadnem dežju nastajajo zaradi trenja med zrakom in vodo. Veliko jih je tudi v gorskem zraku. Doma in v pisarnah, kjer smo največ časa, pa jih je premalo. Tu prevladujejo električno pozitivno nabiti delci – pozitivni ioni, ki botrujejo utrujenosti, zaspanosti, nezbranosti, živčnosti, razdraženosti, glavobolom …Na srečo lahko v prostorih pozitivne ione spodrinemo z negativnimi z ionizatorjem, ki jih ustvarja. Po meritvah na Institutu Jožef Stefan oddaja ionizator Ionex največjo količino negativnih ionov in sicer kar 45 milijonov na kubični centimeter na sekundo.Zrak v zaprtih prostorih ima le 20 do 50 negativnih ionov na kubični centimeter, v zaprtih vozilih jih je približno 5 na kubični centimeter, v mestih od 100 do 300 na kubični centimeter, v industrijskem okolju 90 do 100 na kubični centimeter. Po drugi strani pa se narava lahko pohvali s 50.000 do 100.000 negativnih ionov na kubični centimeter v bližini slapov, okoli 4000 jih je na kubični centimeter v gorah ter nekje do 2000 na kubični centimeter v gozdovih.

BLAGODEJNI ZA ZDRAVJE
Človekov organizem negativne ione nujno potrebuje za celično presnovo in vse najpomembnejše življenjske funkcije. Ugodno vplivajo na dihalne poti, ker preprečujejo prehladna obolenja in okužbe. Na živčevje, ker znižujejo stresne hormone. Na delovanje ščitnice, vitalne sposobnosti, koncentracijo. Znižujejo raven histamina. Zmanjšujejo težave pri alergiji, astmi, bronhitisu in senenem nahodu. Zmanjšujejo bolečine pri migreni, ranah, opeklinah. Uravnavajo srčni utrip in krvni tlak. Uravnavajo delovanje vseh notranjih organov. Pomagajo pri vremensko pogojenih težavah.
Negativni ioni zato pomagajo blažiti težave astmatikov, alergikov in hipertonikov ter povečajo obrambni mehanizem telesa, uravnavajo delovanje ščitnice, izboljšujejo koncentracijo in delovno storilnost ter sposobnost učenja. S preizkušeno metodo intenzivnega vdihavanja negativnih ionov iz ionizatorja Ionex (ionska terapija) pa so številni uporabniki ne samo izboljšali zdravstveno stanje, ampak tudi v celoti trajno odpravili vse simptome alergij, astme, bronhitisov in drugih dihalnih težav ter visok tlak.

 
ODLIČNO OČISTIJO ZRAK
Poleg blagodejnega vpliva negativnih ionov na telo, ki so ga potrdili številni inštituti po svetu, je glavna sposobnost tega ionizatorja tudi čiščenje zraka. Pri tem delujejo fizikalne in kemične lastnosti; negativni ioni se vežejo na obstoječe lebdeče delce v zraku. Iz zraka odstranijo tudi najnevarnejše podmikrometrske delce saj in izpušnih plinov, ki so rakotvorni; tako Ionex varuje pljuča in druga tkiva pred nalaganjem strupenih snovi.Negativni ioni iz zraka odstranijo vse vonjave in lebdeče delce: prah, cigaretni dim, bakterije, viruse, iztrebke pršic, alergene in drugo. Negativni ioni kot električno negativno nabiti delci sami niso obstojni in se takoj, ko pridejo iz ionizatorja, vežejo na obstoječe lebdeče delce v zraku ter jih spustijo na tla, od koder se ne morejo več dvigniti. Tako povsem očistijo zrak.V vsakem litru zraka lebdi na milijone delcev, ki so majhni kot bakterije in virusi in prav tako povzročajo obolenja. Drobni delci v zraku, ki jih naše oko ne zazna, nastajajo povsod. Pri kajenju, nepopolnem zgorevanju, pečenju na žaru, v industriji, predvsem pa v prometu. Manjši ko so prašni delci, znani kot PM delci, globlje prodrejo v pljuča in celo v možgane in bolj škodujejo organizmu. Po nastanku se več dni zadržujejo v zraku, prodrejo skozi vse reže pri vratih in oknih in so zato v bivalnih prostorih skoraj tako pogosti kot zunaj. Nekateri izmed njih, na primer saje, povzročajo težave z dihalnimi potmi in obtočili ter lahko vodijo v raka.

Teh najmanjših podmikrometrskih delcev se ne moremo znebiti niti s čistilniki, ki imajo ventilatorje in filtre, kajti celo najboljši filtri lahko odstranijo le do 0,3 mikrona velike delce. V tem primeru je učinkovit le ionizator oziroma negativni ion, saj edini lahko odstrani tudi 0,01 mikrona velike delce.Ionizator Ionex je lahek, majhen in prenosljiv, lahko ga postavimo kamor koli, lahko ga nosimo na delovno mesto, na potovanja, v toplice in drugam. Deluje povsem neslišno, ne vsebuje nepotrebnih sestavin, kot so filtri in ventilatorji, ki bi povzročali dodatne stroške, hrup in bi bili brez učinka.